Последвайте ни във Facebook

Актуално Ново в нашето меню - Рибена супа от Есетра

Ново в нашето меню - Рибена супа от Есетра 22.02.2018 г.

За ползите от включване на рибата в менюто на децата от ранна възраст е написано много. За необходимостта от незаменимите Омега 3 аминокиселини знаем достатъчно. Ние от Детска кухня ВИП Бебе споделяме грижата вашите деца да получават най-добрата и качествена храна. Ето защо в нашите менюта вече присъства и Рибена супа от Есетра.

Защо Есетра:

- месото е прясно, добито от рибна ферма за интензивно отглеждане на аквакултури, в северна България. Филето пристига до нас часове след транжирането му. Фермата се захранва от собствен водоизточник. Рибата се отглежда в напълно контролирана среда от външни и вътрешни болестотворни паразити и бактерии.

- Есетрата, също като дълбоководните океански риби - сьомга, скумрия и сардина е богата на съдъжание на Есенциалните Омега 3 киселини. Тези киселини се считат за най-ценния нутриент, който можем да си набавяме чрез рибата, тъй като човешкото тяло НЕ може да ги възпроизвежда. Но те далеч не изчерпват широката гама от полезни вещества, които си набавяме, консумирайки месо от есетра. Най-известни и важни от тях са аминокиселините, а от витамините присъстват – А, Д, Е, К, В1, В2. Съдържанието на полезни минерални вещества в рибата е представено от макроелементи като калций, фосфор, сяра, калий и магнезий, както и от микроелементите: мед, селен, цинк, йод, кобалт, манган, флуор и др.

-  на вкус месото й наподобява животинско месо, поради съдържащата се в него глутаминова киселина, НО месото на есетрата е по-нежно от месото на домашните животни, поради факта, че съдържа по-малко количество съединителна тъкан, в която преобладава колагенът, а не еластинът, както е при животните. 

-  като социално ангажиран екип Просперити Варна 1 въвежда  добри практики относно произхода или сертификацията на рибата с която работим, насочени към опазването на околната среда и разумното използване на запасите от риба в световния океан.

Една от конкретните стъпки, които предприехме е да повишим дяла на продуктите с обозначение ASC (аквакултурен произход), MSC (див улов) или Organic. Това са трите сертификата за устойчива морска храна, които международната природозащитна организация WWF препоръчва.

I CAN TOO
Вече и салати от детска кухня
Детска кухня вип бебе