Последвайте ни във Facebook

Актуално Kак да изберем най-сладката диня

Kак да изберем най-сладката диня 20.08.2018 г.

Диня - най-любимото и вкусно лятно удоволствие, но понякога е толкова трудно да си изберем зрял и вкусен плод. Днес ще споделим с Вас тайната на сладките дини. Никога повече няма да се чудите каква диня да си изберете в магазина или на пазара.

 

1.   По размера

Трябва да внимавате с огромните дини, защото за съжаление нашият климат не е толкова благоприятен за отглеждане на гигантски плодове. Следователно налице е по-голяма вероятност за подхранване с изкуствени торове.

2.   По жълтите петна

Тази особеност е сигурен признак на зрелите плодове. Колкото по-жълто е петното, толкова по-вкусна и сладка е избраната от вас диня.

3. По полов признак

Малцина знаят, но дините могат да бъдат разграничавани и по полов признак. Мъжките дини са по-големи и по-продълговати, а женските по-кръгли и по-сплеснати. „Момиченцата“ определено са по-сладки!

4. По звука

Зрелите плодове издават един кух специфичен звук, когато ги почукаш. За да се провери за сладост, динята трябва да се стисне от двете страни . Ако плодът леко „изпращи“ значи е готов и добре узрял за консумация,

5. По дръжката

Жълтата суха дръжка е отличителен показател за зрялост . Зелената дръжка напротив- подсказва, че динята е откъсната прекалено рано.

6. По аромат

Кората на динята трябва да издава специфичен свеж аромат. Ако не мирише на нищо най-вероятно не е отглеждана по естествен път.

 
I CAN TOO
Вече и салати от детска кухня
Детска кухня вип бебе